1. Workshop ‘Leer Tekenen’
  2. Zomerworkshop ‘Kleur’ (lezers Palet Magazine 10% korting) 
  3. Publicatie in Palet Magazine
  4. Expositie Dutch Art Fair 2015
  5. Permanente Make-up tekentraining 
  6. Van Gogh schilder-wedstrijd 

1. Workshop ‘Leer Tekenen’

‘Een heel bijzondere week waar ik echt met heel veel voldoening op terugkijk.

Ik kan nu ook anders kijken en dat verruimt de blik heel verrassend.

Zie ook wel mogelijkheden voor toepassingen hiervan buiten het directe tekenen.

Kortom nog veel te ontwikkelen, kijken door geopende vensters ……………

Marianne, dank je wel voor dit cadeau!’


‘Dat ik daartoe in staat was na slechts 6 dagen!’


‘En ik zelf ben het levende bewijs dat iedereen het tekenen kan leren.’


Elke keer is het weer een avontuur; de workshop ‘Leer Tekenen.’


De cursisten komen uit heel het land en we beginnen met een ‘artistieke’ kennismaking. Wat heb je zoal gedaan? Sommigen schilderen al lange tijd, doen opleidingen aan diverse academies, en anderen hebben altijd al graag willen leren tekenen, maar zijn er nooit aan toegekomen hun droom tot waarheid te maken. 


Dan beginnen we het verhaal dat zes dagen lang duurt: door over te schakelen naar de zienswijze van de rechterhersenhelft kan iedereen leren tekenen.


En dan de laatste dag. Na ruim 36 uur intensief werken, leggen de cursisten al hun tekeningen op tafel. De ‘vooraf’- tekeningen; gemaakt zonder dat ze enige instructie hadden gekregen en alle andere tekeningen.


Iedereen is dan gelukkig! Ja, want bij iedereen is een geweldige vooruitgang te zien. Meer zelfvertrouwen, minder karikaturaal en het eigen handschrift dat letterlijk vorm heeft gekregen.


Mocht je meer willen weten over de workshop, bezoek dan de website www.leertekenen.nl. Hier kun je alle verdere info vinden. 2. Zomerworkshop ‘Kleur’

‘Ben net zo enthousiast als met de tekencursus waar ik ook zo van heb genoten. De tekencursus heeft me veel gebracht en alhoewel dit een compleet ander cursus is, het effect is hetzelfde, de kennis en oefening brengen me weer stappen dichterbij een beter resultaat. Chapeau voor de heerlijke eigen gemaakte soepen en het was me een waar genoegen om met de gezellige medecursisten de geheimen van kleuren te ontdekken..’


‘De workshop overtreft mijn verwachtingen; dat ik na vijf lessen een mooi stilleven kon schilderen, had ik niet verwacht.’


Kennis over kleurenleer en de werking van kleur is heel vaak een ondergeschoven kindje bij het leren schilderen. Onterecht!


Immers, de werking van kleur is aan bepaalde wetten gebonden. Zonder kennis hiervan is het heel moeilijk om tot een krachtig en inspirerend werk te komen.


Om je te helpen meer kennis en kunde over de kleurenleer te verkrijgen en inzicht te verwerven over hoe kleuren op elkaar inwerken, heb ik de workshop ‘Kleur’ ontwikkeld. 


Ook deze cursus is gebaseerd op de methode van Betty Edwards.


In een aantal praktische lessen leer je stap voor stap hoe je tot een krachtig kleurgebruik in je werk kunt komen.3. Publicatie in Palet Magazine van de workshop ‘Kleur’

Vanaf augustus zullen de lessen ‘Kleur’ verschijnen in het tijdschrift Palet Magazine. De abonnees van dit magazine krijgen 10% korting op de prijs van de workshop. Als je je inschrijft voor de workshop ‘Kleur’ kun je je gratis abonneren op dit tweemaandelijkse tijdschrift over kunst(uitingen). 4. Expositie Annual Dutch Art Fair

Voor al mijn oud-cursisten, die mij zo vaak hebben gevraagd wanneer ik ga exposeren: op zaterdag 26 september en zondag 27 september is mijn werk te zien op de Annual Dutch Art Fair.


www.adaf.nl


Ik hoop van harte elkaar daar te mogen begroeten!
 

Anemonen; olieverf op linnen (1.20 x 90)
5. Permanente Make-up Tekentraining

‘Permanente make-up, wenkbrauwen met haartjes in verschillende patronen. Ik moet zeggen dat het me veel makkelijker lukte om mooie ronde haartjes te tekenen en identieke wenkbrauwen. Dus wat dat betreft ben ik erg blij met het geleerde.’


In samenwerking met Irma Hulscher Academie voor PMU is er een programma ontwikkeld specifiek gericht op de praktijk van de PMU-specialist(e).


Dit lesprogramma is onderdeel van de opleiding aan de academie van Irma Hulscher. Iedere PMU-specialist(e) die erin is geïnteresseerd haar/zijn tekenvaardigheid te verbeteren door te leren gebruik te maken van de zienswijze van de rechterhersenhelft kan aan deze training deelnemen. 


www.academievoorpmu.nl/irma-hulscher6. Van Gogh schilder-wedstrijd

In 2015 is het 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. Deze wereldberoemde Nederlandse schilder inspireert al 125 jaar kunstenaars uit alle windstreken en van alle leeftijden.


Vindt je het leuk om eens een werk te maken in zijn stijl, dan kun je mee doen aan een bijzondere Van Gogh schilder-wedstrijd. Je maakt kans op prachtige prijzen en een prestigieuze expositie.


Informatie en inschrijven:

www.vangoghschilderwedstrijd.nlData: 
Zomerworkshop Kleur’: maandag 10 t/m vrijdag 14 augustus
Zondag workshop ‘Leer Tekenen’:  4, 11, 18, 25 oktober en 8 november
Zaterdag workshop ‘Kleur’: 24 oktober, 7,21,28 november en 12 december
Tekenvaardigheid PMU: 2 verschillende groepen
Groep 1: donderdag 19 november, 17 december, 28 januari en 11 februari
Groep 2: dinsdag 8 november, 10 december, 12 januari en 2 februari